Kaszka manna zapewne jest tym daniem, które większość z nas kojarzy z dzieciństwa. Niektórzy kaszkę uwielbiają, inni wręcz przeciwnie.

Śniadaniowa wersja kaszki manny jest skierowana zatem wyłącznie do tych pierwszych, ale możliwe, że nawet ci, którzy nie przepadają za tą potrawą znajdą w niej coś smacznego dla swojego podniebienia. Jedzenie samej kaszy manny może nie jest najsmaczniejszym posiłkiem, ale kiedy doda się do niej dobry syrop lub ulubione owoce, to potrawa nabiera zupełnie innego smaku.

Przygotowanie kaszy manny to dosłownie kaszka z mlekiem – nic trudnego, nawet dla amatorów w kuchni. Do przygotowania tego śniadania potrzeba: – 2 szklanek mleka – 2,5–3 łyżek kaszy manny – 1 łyżki cukru – 1 łyżeczki cukru z wanilią – 0,5 szklanki malin Kaszę mannę dodaj do mleka, wsyp cukier i cukier z wanilią, zagotuj.

Gdy kasza będzie już gotowa dodaj do niej maliny lub inne owoce, które lubisz. Mogą to być starte jabłka, truskawki lub cynamon.

Takie śniadanie powinno zadowolić nawet całkiem wybrednych smakoszy, a przede wszystkim, najmłodszych w rodzinie niejadków.