Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze
Pierwsze próby i nauka gotowania
Wspomniane wcześniej pierwsze próby gotowania są bardzo ważne. Pokazują dziecku nie tylko nowe drogi i nowe dla niego działania, ale także i ich efekty. Wzmagają zainteresowanie kuchennymi działaniami, jednocześnie determinując dalsze działania w tymże temacie. https://spicetree.pl/ pizza białys
Zdrowe odżywianie to podstawa
Nie od dzisiaj wiadomo, że to co jemy ma spory wpływ nie tylko na nasz wygląd, ale także na nasze samopoczucie i na to, ile mamy sił. Dlatego tak ważne jest to, abyśmy dokładnie wiedzieli co jemy, bo wówczas będziemy mogli świadomie oddziaływać na swoje samopoczucie i będziemy mogli zadbać o to, ab
Czesi od kuchni
Kiedy myślimy o kuchniach świata, które są dobre wcale niekoniecznie muszą to być potrawy z Tajlandii, Indonezji czy Ameryki Południowej. W Europie także jest wiele krajów, gdzie jada się smacznie i ciekawie. Często takie miejsca są bardzo blisko nas. przetworzone warzywa https://www.kuchennepromo
Najczęstsze błędy żywieniowe
Bardzo częstym zjawiskiem w konstruowaniu diety jest spożywanie nieodpowiednich produktów oraz zjadanie pokarmów w złych ilościach. www.cersanitrodzinnezakupy.pl https://www.dagrasso.pl/aleksandrow-lodzki Popadamy ze skrajności w skrajność zjadając zbyt małe posiłki lub wręcz przeciwnie, zjadają
Omlet na początek dnia
Omlet to idealne danie na smaczne rozpoczęcie dnia. Często serwuje je się z dodatkami, w tej roli świetnie sprawdzają się: czekolada, warzywa, ser, mięso, dżemy czy świeże owoce. Dobry omlet musi być puszysty i delikatny. Aby uzyskać taki efekt na początku należy ubić całe jaja z dodatkiem niewiel
Jajka sadzone w pomidorze
Jajka na śniadanie wcale nie muszą być, i jak się okazuje zupełnie nie są, oklepanym i nudnym rozwiązaniem. Są bowiem tysiące pomysłów na to, jak można je przygotować w oryginalny i smaczny sposób. Jednym z nich są jajka sadzone w pomidorze. Do przygotowania tego dania potrzebujesz: – okrągłego, d
Płynny podwieczorek dla niejadka
Rodzice niejadków doskonale wiedzą, że każdy dzień może okazać się nie lada wyzwaniem. Z jednej strony wierzymy w instynkt samozachowawczy malucha, który pozwoli mu nie umrzeć z głodu. Z drugiej jednak pragniemy, by dieta malucha była urozmaicona, a niechętnie spożywane posiłki dostarczały mu odpo
Przemycamy warzywa, czyli ciasto marchewkowe
Jak sprawić, żeby moje dziecko chętniej jadło warzywa? Z tym problemem zmaga się wielu rodziców dzieci w niemal każdym wieku. Okazuje się jednak, że są na to bardzo proste sposoby. Doskonałym tego przykładem jest ciasto marchewkowe – niezbyt popularne w Polsce, może sprawić, że twój maluch chętnie
Magia placka drożdżowego
Pamiętasz, jak twoja mam lub babcia szczyciła się umiejętnością upieczenia wspaniałego, puszystego placka drożdżowego? Ciężko było powstrzymać się od skubania pachnącego, parzącego usta i palce ciasta. Okazuje się, że współcześnie pieczenie takich ciast nie tylko nie wymaga wybitnych umiejętności c
Gotowanie na ekranie
To niesamowite, jak popularne są ostatnimi czasy wszelkie programy kulinarne. Jest ich niezwykle dużo i ludzie bardzo lubią je oglądać. Dużo jest także blogów kulinarnych. One powstają niczym grzyby po deszczu i są regularnie czytane. Skąd taka popularność kuchni i z czym się to wiąże? Może dlatego
W kuchni
Zdecydowanie kuchnia stała się ostatnio miejscem niezwykle przyjemnym i modnym. Gotowanie to nie tylko żmudny proces przygotowywania posiłków i męcząca konieczność, ale coś co większość z nas lubi robić niezależnie od płci i umiejętności. Coraz więcej osób gotuje i się tym szczyci. To bardzo często
Nowocześnie, klasycznie, smacznie
Kuchnia to coś, co nas interesuje. Interesuje nas dlatego, że lubimy dobrze zjeść, ale także dlatego, że lubimy, przynajmniej wielu z nas – gotować. Gotowanie to ostatnio obok tańca, skoków narciarskich i piłki nożnej ulubiony sport Polaków. Nieważne czy ma ono formę wspólnych kulinarnych wieczoró