Tortilla – pyszne pszenne placki z bogatym wnętrzem
Doskonałym pomysłem na odmienny, a zarazem szybki obiad, czy ciepłą kolacje jest tortilla. Ten meksykański placek przygotowywany z mąki pszennej jest dostępny niemal w każdym sklepie spożywczym. Dlatego bez trudu można zakupić odpowiednią ich ilość, aby zrobić pyszną potrawę dla całej rodziny.
Doskonałym sposobem jest wykonanie placków samodzielnie, jednak te sklepowe też smakują bardzo dobrze. Oczywiście sama tortilla jest tylko bazą naszego dania. Konieczne jest przygotowanie farszu, na który składać się może wersja mięsna, jak i wegetariańska.
Tutaj możemy łączyć swoje ulubione smaki, czy będzie to kurczak, wieprzowina, czy wołowina, zawsze pamiętajmy o tym, żeby były kruche i soczyste. Dodatkiem do tortilli powinny być warzywa, z kukurydzą oraz fasolą na czele. Jednak towarzystwo sałaty, pomidora, ogórka i oczywiście sosu jest tutaj obowiązkowe.
Pamiętajmy jednak, aby przed nałożeniem farszu podgrzać placek na patelni lub w mikrofal ówce.