Szybki obiad nie zawsze musi oznaczać zupkę z paczki. Nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, że przygotowanie zupy nie musi oznaczać długiego gotowania. Co zabiera najwięcej czasu podczas przygotowania, oczywiście obieranie warzyw oraz dogotowanie się mięsa. Zatem zróbmy zupę bez mięsa, jednak nie rezygnując z warzyw. Można przecież bez obaw wykorzystać mrożonki. Zarówno te zrobione samodzielnie na zimę, jak i te dostępne w każdym sklepie.

Warzywa mrożone są tak samo wartościowe i smaczne, jak z warzywniaka. Nie musimy obawiać się, że spożywamy jakieś nie zdrowe i nie wartościowe posiłki. Wracając jednak do przygotowania szybkiej zupy, wystarczy zagotować wodę w garnku i wsypać opakowanie mrożonki. Doprawić do smaku kostką rosołową, ewentualnie dołożyć ziemniaka i zabielić śmietaną. Pyszna i pożywna zupa jarzynowa to doskonałe rozwiązanie na jesienne obiadki. Tym bardziej, że w sklepach dostępne są różne propozycje, co daje wiele smakowitych możliwości.